Servicii expertiza contabila

Executam rapoarte de expertiza contabila extrajudiciara la solicitarea clientilor p.f. si p.j in vederea exprimarii unei opinii stiintific argumentate cu privire la obiectivul stabilit pentru expertiza .

Efectuam expertize pentru SCA-uri(Societati civile de avocatura ) in calitate de expert parte, si Birouri de Executor Judecatoresc.

In experienta de expert judiciar am intalnit foarte multe spete economice si am verificat o parte din contabilitatea sau intreaga contablitate a unor societati comerciale cu diverse obiecte de activitate ,ce se incadrau din punct de vedere al criteriilor de marime ca Mari contribuabili sau contribuabili mijlocii .

Expertiza contabila este o forma de cercetare stiintifica in vederea lamuririi modului in care sunt reflectate in documente si in evidenta tehnic-operativa si contabila anumite fapte, imprejurari, situatii, etc. de natura financiar-contabil.

Expertiza contabila este misiunea data unui expert de a controla registrele, conturile si actele justificative ale unui agent economic in scopul de a furniza partilor interesate datele pentru o echitabila regularizare a situatiei.

Dupa destinatia sa expertiza contabila poate fi:

  1. judiciara – solicitata de anumite organe pentru solutionarea cauzelor aflate in stare de ancheta, cercetare, judecata. Ex: politia, parchetul, tribunalul.
  2. extrajudiciara – solicitata de p.f. sau p.j. interesate fara sa existe un dosar de ancheta, cercetare sau judecata.

Expertiza este operatia facuta de unul sau mai multi experti cu scopul de a constata unele fapte, de a controla, de a examina, de a masura, de a evalua anumite lucruri, sau un mijloc de proba dispus sau cerut de organul juridic in materie civila sau penala efectuat de un specialist, care prin cunostintele si experienta ce o poseda trebuie sa aduca lamurirea diferitelor aspecte necesare solutionarii unor cauze.

In sinteza, expertiza in general este un mijloc de proba de constatare, comfirmare, evaluare, lamurire sau dovedire pe baza cercetarii stiintifice, a adevarului obiectiv cu privire la o anumita fapta, imprejurare, problema, situatie, cauza sau litigiu.